• Ako sme oslavovali Deň materských škôl

          • V piatok 4.novembra sme oslávili rôznymi veselými aktivitami Deň materských škôl. Deti z jednotlivých tried ukázali svoju športovú zdatnosť pri zdolávaní prekážkovej dráhy, Ježkovia si veselo spievali pri dramatizácií rozprávky O repe. A najmenšie deti z triedy Myšky sa veselo zabávali pri pohybových hrách a hrách s padákom. Do triedy Lienky zavítala princezná, ktorá si pripravila pre deti veselé úlohy- skákali cez rieku po kameňoch, hľadali zakotúľané lopty, zdolávali prekážkovú dráhu, aby mohli navliecť na niť rozsypané korálky, hádzali kockou a stavali farebnú vežu pre princeznú. Za odmenu dostali deti od princeznej truhlicu so sladkým pokladom a mohli si spolu zatancovať.Celá materská škola sa rozozvučala hudbou, spevom a tancom. Tento deň sme si užili aj na  školskom dvore pri jazde na odrážadlách. Našej materskej škole želáme najmä spokojné a usmievavé deti, s ktorými denne prežívame pekné chvíle v našej škôlke. 

             

          • Mesiac úcty k starším

          • Moji starkí

            Babička ma naučila variť si čaj s medom.
            Opravovať , čo kde treba, to zas robím s dedom.
            Moji starkí šikovní sú a všeličo vedia.
            Aj keď dačo vyparatím, našim nepovedia.
            Sú to verní kamaráti, často u nich bývam.
            Raz im všetko s láskou vrátim, v srdiečku ich skrývam.

            (Viera Dobiášová)

            Báseň, ktorá sa nám veľmi páči sme vložili do pozdravov pre našich starých rodičov. Pripomenuli sme si tak v októbri Mesiac úcty k starším.

          • Návšteva muštárne

          • Muštáreň

            Pán František Chabreček, predseda Základnej organizácie Slovenského zväzu záhradkárov, nás milo privítal a sprevádzal počas exkurzie v  muštárni  našej obce Raková. Ukázal nám ako môžeme spracovať jabĺčka, ktoré nie sú vhodné na uskladnenie, ani by nevyhrali súťaž v kráse, a predsa z nich môžeme mať sladučký mušt. Ďakujeme za poučný zážitok a vynikajúci mušt.

        • Deň jablka v materskej škole
          • Deň jablka v materskej škole

          • Deti v jednotlivých triedach si spríjemnili dopoludnie aktivitami zameranými na Deň jablka. Triedy boli plné smiechu, zábavy, tanca a vône jabĺk. Niektorí si vyrábali jabĺčkové čelenky, ktorými privítali vzácnu návštevu - Trpaslíka záhradníka. Ten si pre deti pripravil veselé úlohy. Po ich splnení čakala na deti chutná odmena v podobe sladkých jabĺčok, ktoré si šikovné deti vlastnoručne nakrájali. Porozprávali sa aký význam má pre deti konzumácia jabĺk. Čo všetko sa dá z jabĺk pripraviť. S jabĺčkami sme si i zacvičili. Zvládli kreslenie jabĺk nie len pastelkami, ale i  v kresliarskom programe na interaktívnej tabuli. Aby sme sa odvďačili jablonke v školskej záhrade za jesenné pohostenie, pohrabali sme opadané lístie v sade a otlčené jablká uložili na kôpku pre hladné zvieratká. Deťom jabĺčka chutili a aktivitám sa tešili. Keď sa posilnili, vytvorili si z jabĺk prinesenych z domu výstavku - jabĺčkovú húsenicu. Na záver spoločne zatancovali " jabĺčkový tanec"  a možno im maminky doma upiekli chutný jablkový koláč.