• Deň vody v triede LIENKY

          • Prežili sme príjemné tvorivo-zábavné dopoludnie. Naše šikovné deti si vyrobili veselé kvapky, porozprávali sme si, prečo je voda vzácna a dôležitá a treba ňou šetriť.  Na záver sme si s vyrobenými kvapkami zatancovali a vyskúšali si ako putujú z oblohy na zem, stekajú do rieky a keď ich slniečko zohreje, vracajú sa opäť na oblohu a premenia sa na obláčik.

          • Deň vody v triede Ježkovia

          • Svetový deň vody sme si pripomenuli rôznymi aktivitami. Deti kreslili obrázky na dažďové kvapky. Podľa jednoduchého obrázkového postupu si vytvorili mini oceán vo fľaši. Na vychádzke pozorovali blízky tok rieky Kysuce. Pripomenuli sme si že voda je vzácna tekutina a je veľmi dôležitá pre život na zemi. Pitnou vodou treba šetriť a vodu v prírode nesmieme znečisťovať. 

          • Predškoláci na návšteve v škole 📓🖋✂️

          • Dňa 6.3.2023 sa boli predškoláci z tried Včielky, Ráčiky a Žabky pozrieť na kamarátov a prostredie veľkej školy CZŠ Jána Palárika v Rakovej. Pani učiteľka Mgr. Anna Strýčková i žiaci prvého ročníka nás milo privítali a ukázali nám, na čo všetko sa môžeme tešiť, keď nastúpime do prvého ročníka. Našim poďakovaním boli vlastnoručne vyrobené záložky do knihy a sladká odmena. Ďakujeme za milé prijatie a pekný darček

          • Súťaž v prednese "Jazýček môj, ohýbaj sa !"

          • Úspešní recitátori našej MŠ v regionálnej súťaži "Jazýček môj, ohýbaj sa !"

            Dňa 9.marca 2023 sa zúčastnili regionálnej recitačnej súťaže detí materských škôl "Jazýček môj, ohýbaj sa" v Kysuckej knižnici v Čadci aj deti z MŠ Fojstvo Raková. Materskú školu reprezentoval v recitácií Michal Pastorek z triedy Včielky s básňou "Poriadkumilovný žabiak Kvako" a za elokované stredisko u Gala Nikolka Špačková s básňou "Zatúlané mačiatko".

            Konkurencia detí bola obrovská, dievčatá a chlapci sú veľmi šikovní a všetci mali zaujímavé prednesy. Porotcovia nemali vôbec ľahkú úlohu vybrať víťazov. Súťaž v recitácií vyhrala a obsadila prvé miesto Nikolka Špačková z našej materskej školy z triedy Žabky. Všetky deti boli obdarované pamätným listom a malým darčekom, veď napokon všetci sú víťazi, nie je vôbec jednoduché postaviť sa pred toľkých ľudí a naspamäť recitovať .

            Tety knihovníčky si pre deti prichystali hostinku a veselý pán z Centra voľného času Čadca, ktorý bol zároveň členom poroty si s deťmi zaspieval a zahral aj na varhanoch. Deti sa pohrali v hrovom kútiku, poprezerali si priestory knižnice a predpoludnie sa im veľmi páčilo.

            Víťazke Nikolke srdečne blahoželáme!

            Ďakujem deťom za reprezentáciu MŠ a za prípravu detí pani učiteľke Bc. Michaele Steinigerovej a Mgr. Lucii Sorokovej

            riaditeľka MŠ