• Európsky týždeň športu v MŠ Fojstvo

          • Posledný septembrový týždeň zavládla v našej MŠ športová nálada, ktorú sme podporili športovým dopoludním. Pani učiteľky pre deti pripravili zábavné aktivity so zvieratkami, počas ktorých deti preukázali svoju šikovnosť  a vytrvalosť. Skákali so zajkom, hádzali šušky veveričke, behali s myškou a gúľali fitlopty s ježkom.

            Počasie nám prialo a tak naši škôlkari všetky aktivity úspešne zvládli. Nesúťažili sme, ale športovali, pretože ,,v zdravom tele zdravý duch" . Odmenou za skvelé výkony boli sladké jabĺčka, na ktorých sme si pochutili. 

            Šarkaniáda - Slniečko sa raduje, šarkan s vetrom tancuje". Presne tak to vyzeralo v našej MŠ počas spoločnej šarkaniády.  Školská záhrada ožila farbami, zábavou a smiechom našich  škôlkarov, ktorí sa tešili nielen z vydarenej akcie, ale aj zo slnečného septembrového dňa. 

          • Európsky týždeň športu v triede Ježkovia

          • Deti z triedy Ježkovia majú  nekonečné zásoby energie a chuť sa hýbať. V utorok 26. 9. 2023 sa hýbali a plnili športové úlohy spolu s lesnými zvieratkami. Slniečko nám prialo a deti si deň nádherne užili. V športových aktivitách pokračujeme celý týždeň.

          • Európsky týždeň športu v triede Myšky.

          • Deti z triedy Myšky si vyskúšali veselé športové disciplíny. S veveričkou hádzali loptičky - oriešky. So zajkom preskakovali prekážky. A s Ježkom kotuľali jablčka pomedzi prekážky. Deti si užili deň plný zábavy a slniečka.

            Deti z triedy Myšky si vlastnoručne s pomocou pani učiteľky zhotovili veselých, pestrofarebných šarkanov. Deti veselo šantili a spoločne sa tešili z pekného jesenného dňa.

          • Európsky týždeň športu v MŠ

          • Čo je to európsky týždeň športu?

            Európsky týždeň športu je iniciatívou Európskej komisie na podporu športu a pohybovej aktivity v celej Európe. Tento týždeň je určený naozaj pre každého – bez ohľadu na vek, zázemie či úroveň zdatnosti. Mal by spojiť jednotlivcov, štátne a verejné orgány a súkromný sektor.

            Hlavnou témou zostáva výstižné „#BeActive“ – činorodosť, ktorá má nabádať k pohybu a zdravému životnému štýlu celoročne. Zapojiť sa môžeš aj ty a každý deň. Stačí si zacvičiť a rozhýbať sa!

            Motivujte svoje dieťa, aby dochádzalo do školy na bicykli, alebo pešo, aby ste týmto spôsobom zabezpečili jeho minimálnu dennú pohybovú aktivitu.

            Naša materská škola sa každoročne zapája do Európskeho týždňa športu formou športových aktivít realizovaných v školskom prostredí. Tento školský rok máme začiatok podujatia 25.9. v pondelok a podujatie končí v piatok 29.9.2023

            Cieľom podujatia je zabaviť sa športom, spolupráca medzi deťmi, rodičmi a pedagógmi.

            1. deň bola vyhlásená výzva s názvom KROKOMER, kde sme požiadali rodičov o spoluprácu a to meranie počtu krokov do MŠ alebo z MŠ, následne svoje zistenia napíšu rodičia na pripravený zoznam v triede. Tým chceme podporiť telesnú aktivitu detí chodením pešo. 

            2. deň sme mali súťažné hry v školskej záhrade.

            3. deň deti rozlietali šarkany v školskej záhrade na veselej Šarkaniade

            4. deń pokračujeme v súťaživých hrách v triede a školskej záhrade 

            5. deň v piatok popoludní ukončujeme podujatie v spolupráci s rodičmi a to krátkym spoločným behom v školskom prostredí. Beží dieťa spoločne s rodičom, alebo starým rodičom.

            Priebeh aktivít môže byť zmenený vplyvom počasia.

            V rámci podujatia nás čaká aj turistická vychádzka so staršími deťmi do lesa. Fotografovanie, vyhodnotenie a aj nejaké drobné darčeky pre deti. 

            Tešíme sa na Vás ! 

            Postupne pridáme fotografie 

          • Vitajte v škôlke

          • Ďakujem všetkým zamestnancom MŠ Fojstvo Raková za organizáciu úžasného podujatia. Pani učiteľkám za prípravu disciplín pre deti a ich realizáciu. Pani kuchárkam za prípravu občerstvenia. Rodičom za podporu a deťom za to, že prišli usmiaté a strávili s nami posledný prázdninový deň.

            Počasie vyšlo, občerstvenie bolo vynikajúce, súťaže zábavné, deti šťastné a veríme, že rodičia spokojní.

            Prišlo takmer 70 detí, 55 rodičov, 4 babky a aj jeden dedko. Zvlášť ďakujem Mgr. Richardovi Čamborovi, ktorý nás prišiel podporiť a priniesol deťom sladkosti. Z  finančných príspevkov za občerstvenie sme uhradili všetky suroviny na varenie guľášu, prípravu jednohubiek a nátierok, upečenie koláčika, zakúpenie odmien a sladkostí pre deti. 

            Záver letných prázdnin sa vydaril.

            Tešíme sa na spoločné stretnutia počas školského roka.

            Adriana Makuchová, riaditeľka MŠ