• Športový deň v MŠ

          • Športové dopoludnie prežili deti z triedy Včielky a Ráčiky v správnom nasadení. V rámci týždňovej témy ,,Kto športuje, ten je zdravý" sme si s našimi škôlkarmi rozprávali, aký dôležitý je pre naše zdravie pohyb. A aby neostalo len pri slovách,

            zrealizovali sme vychádzku do Športového areálu pod hríbom v Rakovej.

            Deti preverili svoje schopnosti - liezli a šplhali, hrali futbal na trávnatom ihrisku, behali v teréne, zdolávali prekážky. Využili sme čas aj na krátku vychádzku k rieke Kysuca. Športové dopoludnie nám vyšlo, počasie nám prialo, deti boli spokojné a do sýtosti vyšantené.

          • Oslava 40.výročia založenia MŠ

          •  

            V tomto školskom roku oslavuje materská škola jubilejné výročie – 40 rokov od svojho založenia.

            A veru sme 25. mája spomínali a oslavovali a tak ako sa patrí veľkou slávnosťou. Boli pozvaní bývalí i súčasní zamestnanci, rodičia, zástupcovia rôznych škôl, združení, spolkov a mnoho vzácnych hostí.

            Deti pod vedením učiteliek pripravili prekrásny program a v príjemnej atmosfére si prítomní spoločne zaspomínali i na históriu školy. Hosťom programu bol detský folklórny súbor Kelčovan. Súčasťou oslavy bola výstava fotografií MŠ a oceňovanie zamestnancov za ich prínos pri rozvoji a dlhoročné pôsobenie v materskej škole. Pri príležitosti výročia vznikla brožúra s historickým prierezom života v MŠ.

            A my? Niektorí opustili brány školy a užívajú si svoj zaslúžený dôchodok, niektorí naň netrpezlivo čakajú, ale mnoho z nás má ešte plodné roky pred sebou. Neostáva nič iné, len popriať našej materskej škole veľa šikovných, usmiatych a šibalských detí, trpezlivé, láskavé a tvorivé učiteľky, kuchárky s dobrými receptami, upratovačky so šikovnými rukami a všetkých okolo, ktorí priniesli do materskej školy aj kus seba. V neposlednom rade si želáme i naďalej dobrú spoluprácu so zriaďovateľom Obcou Raková.

            Ďakujem všetkým zamestnancom, ktorí boli a sú súčasťou materskej školy za ich obetavosť, lásku, tvorivosť a za to, že materská škola je tým čim je.

                                                                                 Mgr. Adriana Makuchová, riaditeľka MŠ

             

            „Všetko závisí od začiatku. Ako sa položia základy, tak ide potom všetko.“ (Ján Amos Komenský, „Informatórium školy materskej“, 1632)

          • Deň detí

          • Aj tento rok sme sviatok všetkých detí oslávili indiánskym dobrodružstvom. Naši škôlkari si ako správni indiáni nasadili indiánske čelenky a úspešne plnili rôzne úlohy. Vyskúšali si chytanie lasom, chodili ponad jazero plné krokodílov, chytali rybky, tancovali indiánsky tanec, váľali sudy, podliezali pavučiny, hádzali loptou na cieľ či chytali lietajúce bubliny. Upršané ráno vystriedalo slniečko, záhrada ožila vravou, smiechom a džavotom detí. Znela veselá hudba a všade panovala dobrá nálada.