• Výstava záhradkárov v obci.
          • Výstava záhradkárov v obci.

          • Deti z materskej školy oberali jabĺčka a slivky v školskej záhrade spolu s pánom Chabrečkom, predsedom Slovenského zväzu záhradkárov ZO Raková. Za pomoci skúseného odborníka jednotlivé odrody spoločne označili a pomenovali. Jabĺčka a slivky neskôr putovali na výstavu ovocia a zeleniny, ktorú sme spoločne s deťmi z triedy Žabky, Lienky, Včielky a Ráčiky navštívili dňa 26.9.2022. Kolekcia odrôd zo školskej záhrady mala na medzinárodnej výstave svoje čestné miesto. Okrem toho sme mohli obdivovať rôzne druhy a odrody ovocia, zeleniny, liečivých bylín a korenia, ktoré dopestovali usilovní záhradkári z obce, z regiónu ale i zo zahraničia. Materská škola sa podieľala v rámci spolupráce so záhradkármi na výzdobe priestorov. Deti s pani učiteľkami vytvorili nádherné výtvarné práce, ktoré potešili návštevníkov výstavy. 

             

          • Prvý deň v MŠ

          • Prevádzka MŠ v školskom roku 2022/2023 začína dňa 05.09.2022 (pondelok) od 6,30 hod. ( prichádza sa do 8,00 hod ) potom je budova zamknutá ) prevádzka je prvý deň do 11,30 hod. ( bez obeda), novoprijaté deti sú v MŠ do 10,00 hod. Nasledujúce dni sa riadia zákonní zástupcovia podľa pokynov učiteľky v triede. ( týka sa novoprijatých a detí, ktoré sú prijaté na adaptačný pobyt)

            Organizácia prvý deň:

            · v šatni má dieťa svoju skrinku na odloženie osobných vecí a topánočiek ( potrebné označiť veci aj obuv , prezujte dieťa do papučiek), vypíše dokumenty potrebné pre vstup do triedy (potvrdenie o bezpríznakovosti)

            · odovzdajte dieťa učiteľke, do triedy rodič nevstupuje, v šatni sa zdržiavajte minimálne, prosíme Vás, aby ste sa riadili pokynmi učiteliek v jednotlivých triedach.

            · dieťa rodič následne odovzdá v triede podľa zoznamu zaradenia detí,

            Prvý deň majú všetky deti zabezpečenú desiatu (nie obed). Deti, ktoré nemajú 3 roky k 1.9.2022 navštevujú MŠ na adaptačný pobyt podľa pokynov triednej učiteľky.

            Milí rodičia, starí rodičia, ďakujeme za spoluprácu a veríme, že s pomocou bude začiatok školského roka a zároveň celý pobyt v materskej škole príjemnou spomienkou pre Vaše deti.

            Tešíme sa na Vás !

            kolektív zamestnancov materskej školy

            VITAJTE U NÁS V MŠ